Zero Liability – kortinhaltijan vastuusuoja

Kun käytät Mastercardiasi, olet suojassa väärinkäytöksiltä.

Voit olla rauhallisin mielin tietäessäsi, että et ole vastuussa Mastercard-korttisi myöntäneelle rahoituslaitokselle ”luvattomista maksutapahtumista”. Mastercard-kortinhaltijana Zero Liability -vastuusuoja soveltuu myymälässä, puhelimitse, verkossa tai mobiililaitteella tekemiisi ostoksiin sekä pankkiautomaattitapahtumiin. Kortinhaltijana et ole vastuussa luvattomista maksutapahtumista, jos:

  1. olet noudattanut kohtuullista huolellisuutta suojellaksesi korttiasi katoamiselta tai varkaudelta; ja
  2. olet ilmoittanut rahoituslaitoksellesi korttisi katoamisesta tai varastamisesta viipymättä, kun havaitsit katoamisen tai varkauden.

Jos uskot, että tiliäsi on käytetty luvattomasti, ja yllä mainitut ehdot täyttyvät, voit olla huoletta tietäessäsi, että Zero Liability -vastuusuoja turvaa sinua.

Zero Liability -vastuusuoja ei sovellu seuraaviin (tai tiettyihin) Mastercard-maksukortteihin: yrityskortit, rekisteröimättömät prepaid-kortit tai lahjakortit.

Zero Liability -vastuusuoja ei vaikuta kuluttajansuojalain mukaisiin oikeuksiisi Suomessa.

Mitä tehdä?

Jos sinulla on kysymyksiä Zero Liability -vastuusuojan kattavuudesta tai epäilet, että korttiasi käytetään luvattomasti, ota yhteyttä rahoituslaitokseesi VÄLITTÖMÄSTI.

Voimassa 17. lokakuuta 2014