Mastercard – Yleinen tietosuojailmoitus

Voimaantulopäivämäärä: 1/1/2020

Mastercard International Incorporated ja sen osakkuusyhtiöt (yhdessä ”Mastercard”) kunnioittavat yksityisyyttäsi.



Tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa kuvataan keräämiemme henkilötietojen tyypit, näiden henkilötietojen käyttötarkoitukset, muut osapuolet, joiden kanssa saatamme niitä jakaa sekä tietojen suojaamiseen käytetyt toimenpiteet. Siinä kerrotaan myös henkilötietoihisi liittyvistä oikeuksistasi ja vaihtoehdoistasi sekä kuinka voit ottaa meihin yhteyttä tietosuojakäytäntöämme koskevissa asioissa.

Huomaathan, että saatamme myös toimia rekisterinpitäjinä toimivien rahoituslaitosten, kauppiaiden ja muiden yhteiskumppaneiden puolesta tai heidän ohjeidensa mukaisesti, mukaan lukien maksutapahtumien käsittelemiseksi. Lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä näissä yhteyksissä saat kunkin osapuolen omasta tietosuojakäytännöstä.

Tietosuojakäytäntömme saattavat vaihdella maissa, joissa toimimme, jotta ne vastaisivat paikallisia käytäntöjä ja lakisääteisiä vaatimuksia. Joihinkin tuotteisiimme ja palveluihimme saatetaan soveltaa erityisiä tietosuojailmoituksia. Käy kyseisen tuotteen tai palvelun verkkosivulla tai digitaalisessa resurssissa lukeaksesi lisää tätä tuotetta tai palvelua koskevista tietosuoja- ja tietokäytännöistämme.

TRUSTe TRUSTe


1. Henkilötiedot, joita saatamme kerätä

”Henkilötiedot” ovat tunnistettavaan tai tunnistettavissa olevaan henkilöön liittyviä tietoja. Saatamme kerätä seuraaviin henkilötietoryhmiin kuuluvia henkilötietoja:

  • Maksutapahtuman tiedot, kuten henkilökohtainen tilinumero, kauppiaan nimi ja sijainti, maksutapahtuman päivämäärä ja kokonaissumma sekä muut rahoituslaitosten tai kauppiaiden toimittamat tiedot, kun toimimme heidän puolestaan.
  • Tuotetta ja palvelua koskevat tiedot, kuten rekisteröinti- ja maksutiedot sekä ohjelmakohtaiset tiedot, kun pyydät tuotteita tai palveluita suoraan meiltä tai osallistut markkinointiohjelmiin.
  • Verkkosivuston, laitteen ja mobiilisovelluksen käyttöä koskevat ja vastaavat tiedot, joita kerätään automaattisesti esim. evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla.
  • Työhakemukset ja niihin liittyvät tiedot, kun haet meiltä työpaikkaa.
  • Yrityksen yhteystiedot, kun työskentelet liikekumppanimme palveluksessa.

Tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa ”henkilötiedoilla” tarkoitetaan mitä tahansa tietoja, jotka liittyvät tunnistettavaan tai tunnistettavissa olevaan henkilöön. Saatamme hankkia erityyppisiä sinua koskevia henkilötietoja alla kuvatuissa tilanteissa.

Henkilötiedot, joita vastaanotamme rahoituslaitoksilta, kauppiailta ja muilta kumppaneilta Mastercardin tuotteisiin tai palveluihin liittyen

Maksutapahtumien käsittelijänä ja oheispalveluiden tarjoajana saamme rajoitetun määrän tietoja maksutapahtumiesi yhteydessä. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi henkilökohtainen tilinumerosi, kauppiaan nimi ja sijainti sekä maksutapahtuman päivämäärä ja kokonaissumma. On tärkeää huomata, että emme yleensä tarvitse tai kerää kortinhaltijan nimeä tai muita yhteystietoja käsitelläksemme maksutapahtumia.

Tämän lisäksi tiettyjen tuotteiden ja palveluiden kohdalla rahoituslaitoksesi, maksutapahtumasi kauppias tai muut osapuolet saattavat toimittaa meille lisää tietoja sinusta tai saatamme kerätä niitä suoraan sinulta, jotta voisimme tarjota sinulle näitä tuotteita tai palveluita heidän puolestaan, tukea heidän liiketoimintaansa tai suorittaa käsittelytoimenpiteitä heidän puolestaan.

Edellä mainituissa tilanteissa toimimme rahoituslaitosten, kauppiaiden ja muiden rekisterinpitäjinä toimivien kumppaneiden puolesta ja heidän ohjeidensa mukaisesti. Ellei lainsäädäntö muuta salli, käsittelemme henkilötietojasi maksutapahtumien käsittelemiseksi tai niihin tarkoituksiin, joista Mastercard ja rahoituslaitokset, kauppiaat ja muut kumppanit ovat keskenään sopineet. Lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä saat kunkin osapuolen omasta tietosuojakäytännöstä.

Henkilötiedot, joita keräämme tarjotessamme Mastercardin tuotteita ja palveluita suoraan sinulle

Mastercard saattaa tarjota sinulle suoraan tuotteita ja palveluita, kuten markkinointiohjelmia, palkkio-ohjelmia, nettilompakoita, prepaid-palveluita, sijaintiperusteisia hälytysohjelmia ja biometrisiä tunnistustyökaluja. Jotta voisit hyötyä yhdestä tai useammasta näistä tuotteista ja palveluista, voit lähettää meille tietoja suoraan usein eri tavoin, kuten (i) verkkosivustomme ja digitaalisten resurssiemme kautta, (ii) vastatessasi markkinointi- tai muihin viesteihin, (iii) rekisteröitymällä Mastercard-tuotetta tai -palvelua varten tai (iv) osallistumalla tarjoukseen, ohjelmaan tai kampanjaan.  Saatamme saada sinua koskevia henkilötietoja myös, kun käytät tuotteitamme tai palveluitamme; yrityksiltä, jotka käyttävät tuotteitamme tai palveluitamme tai mahdollistavat niiden käytön; julkisista lähteistä tai kolmannen osapuolen kumppaneilta. Lisäksi rahoituslaitoksesi, kauppiaasi tai muut liikekumppanit saattavat antaa meille sinua koskevia henkilötietoja.

Alla on yhteenveto henkilötietojen tyypeistä, joita saatamme kerätä suoraan sinulle tarjoamiemme ohjelmien yhteydessä. Kukin ohjelma on erilainen, joten lue tarvittaessa kyseinen ohjelmakohtainen tietosuojailmoitus saadaksesi lisätietoja henkilötietojesi käytöstä kyseisen ohjelman osalta.

  • Rekisteröitymis- ja maksutiedot: Saatamme kerätä yhteystietosi (kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, laskutus- tai toimitusosoitteesi), käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, ikäsi, syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja perhetilanteesi, kielivalintasi, henkilökohtaisen tilinumerosi, kauppiaasi nimen ja sijainnin, maksutapahtumien päivämäärän ja kokonaissumman, korttisi vanhentumispäivämäärän ja korttisi turvakoodin.
  • Tiedot, joita käsittelemme tarjotaksemme sinulle ohjelman: Saatamme kerätä erityyppisiä henkilötietoja ohjelmasta riippuen. Esimerkiksi ohjelmat, jotka on suunniteltu tarjoamaan sinulle sijaintiin perustuvia palveluita, edellyttävät yleensä osoite- tai sijaintitietojesi keräämistä. Vastaavasti ohjelmat, jotka on suunniteltu mahdollistamaan tunnistautuminen esim. kasvo- tai sormenjälkitunnistuksen avulla, saattavat vaatia valokuvasi ja/tai biometristen tietojesi käsittelyä. Kaikki nämä ohjelmat ovat vapaaehtoisia, ja henkilötietojasi kerätään vain, jos rekisteröidyt tällaisiin ohjelmiin.
  • Muut tiedot, joita päätät antaa: Saatat päättää antaamuita tietoja, kuten erilaista sisältöä (esim. valokuvia, artikkeleita, kommentteja), ystäviesi tai muiden henkilöiden yhteystiedot, joihin haluat meidän ottavan yhteyttä, sosiaalisen median tilien tai kolmansien osapuolien jäsenyyksien kautta jakamaasi sisältöä tai mitä tahansa muuta tietoa, jota haluat jakaa kanssamme.

Lisäksi voimme kerätä tai käyttää henkilötietoja petosten ehkäisemiseen ja seurantaan, riskinhallintaan, riidanratkaisuun ja muihin näihin liittyviin tarkoituksiin. Näihin tietoihin saattavat kuulua henkilökohtainen tilinumero, kauppiaan nimi ja sijainti, maksutapahtumien päivämäärä ja kokonaissumma, IP-osoite, petosriskiluokitus, sijaintitiedot, kauppiaan tiedot, ostetut tuotteet ja riita-asiaa koskevat tiedot. Lisätietoja saat napsauttamalla tästä.

Henkilötiedot, joita saamme kun olet tekemisissä Mastercardin mainosten, verkkosivustojen, sovellusten tai muiden digitaalisten resurssien kanssa

Me ja palveluntarjoajamme sekä kumppanimme saatamme kerätä tiettyjä sinua koskevia tietoja automaattisesti esimerkiksi evästeiden ja verkkojäljitteiden avulla, kun olet tekemisissä mainostemme tai mobiilisovellustemme kanssa tai käyt verkkosivustoillamme, sivuillamme tai muissa digitaalisissa resursseissamme. Tällä tavalla keräämiimme tietoihin saattavat kuulua IP-osoite, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, mobiililaitteen tunniste, maantieteellinen alue, edelliset verkkosivustot sekä tiedot digitaalisissa resursseissamme tehdyistä toimenpiteistä tai vuorovaikutuksesta niiden kanssa. ”Eväste” on tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa tietokoneen kiintolevylle. ”Verkkojäljite”, eli verkkotunniste, pikselikuva tai tyhjä-GIF on teknologiaa, joka auttaa meitä tunnistamaan, koska sisältöön on päästy tai siellä on käyty.

Käytämme näitä tietoja parantaaksemme verkkotuotteitamme tai -palveluitamme arvioimalla kuinka moni käyttäjä avaa tai käyttää verkkotuotteitamme ja -palveluitamme, mitkä verkkotuotteidemme ja -palveluidemme sisällöt, tuotteet ja ominaisuudet kiinnostavat vierailijoitamme eniten, minkälaisia tarjouksia asiakkaamme haluavat nähdä ja kuinka verkkotuotteemme ja -palvelumme toimivat tekniseltä kannalta. Voimme esimerkiksi käyttää Adobe Omnituren kaltaisia kolmannen osapuolen verkkoanalytiikkapalveluita verkkosivustoillamme ja mobiilisovelluksissamme. Näitä palveluita hallinnoivat analytiikkapalveluiden tarjoajat käyttävät evästeiden ja verkkojäljitteiden kaltaisia tekniikoita auttaakseen meitä analysoimaan, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustojamme ja sovelluksiamme.

Me ja palveluntarjoajamme sekä kumppanimme saatamme myös kerätä sinua koskevia tietoja markkinointitoimien, kuten tarjousten, arvontojen, kilpailujen ja kampanjoiden, yhteydessä. Näitä tarkoituksia varten kerättyihin tietoihin saattavat kuulua yhteystietosi (esim. nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero), sähköiset tunnistustiedot (esim. käyttäjätunnus, salasana, turvakysymykset, IP-osoite) sekä verkkomarkkinointiohjelmien yhteydessä kerätyt tiedot (esim. henkilökohtaiset ominaisuudet, elämäntavat, kulutustavat, mielenkiinnon kohteet, sijaintitiedot sekä ääni- ja kuvatallenteet).

Me ja palveluntarjoajamme sekä kumppanimme saatamme myös kerätä sinua koskevia tietoja tarjotaksemme sinulle henkilökohtaisten mieltymystesi mukaista sisältöä ja mainontaa. Näitä tarkoituksia varten kerätyt tiedot voivat sisältää yksityiskohtia asioista, kuten tietyt sivut tai mainokset, joita olet katsonut verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme sekä toimet, joita teet verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme.

Me ja palveluntarjoajamme sekä kumppanimme saatamme myös kerätä sinua koskevia tietoja automaattisesti esimerkiksi sosiaalisen median työkalujen, widgetien ja yhteisöliitännäisten avulla yhdistääksemme sinut sosiaalisen median tileihisi. Nämä ominaisuudet saattavat antaa sinulle mahdollisuuden kirjautua palveluihin sosiaalisen median tilisi kautta, jakaa linkin tai julkaista sisältöä suoraan sosiaalisen median tililläsi. Kun vierailet verkkosivulla jossa on tällaisia työkaluja tai yhteisöliitännäisiä, sosiaalisen median palveluntarjoaja tai muu palveluntarjoaja voi saada tiedon vierailustasi. Kyseisen sosiaalisen median palvelun tietosuojaselosteet soveltuvat vuorovaikutukseesi näiden työkalujen kanssa. Kehotamme sinua tutustumaan näihin tietosuojaselosteisiin sekä mahdollisiin käyttöehtoihin ja lisessisopimuksiin, sillä me emme kontrolloi näiden kolmansien osapuolien tietojenkäsittelykäytäntöjä. Saat lisätietoja tutustumalla tämän yleisen tietosuojailmoitusken kohtaan 7 (”Toisille verkkosivustoille ohjaavat toiminnot ja linkit”)

Tämän lisäksi jotkin verkkotuotteemme ja -palvelumme sisältävät kehittynyttä petoksentorjuntatekniikkaa, jossa käytetään käyttäytymiseen perustuvia tietoja, kuten näppäilyn ajoitusta, laitteen kiihtyvyysanturia, vieritysasentoa ja hiiren sijaintia.

Mikäli sovellettavassa laissa niin edellytetään, pyydämme suostumustasi ennen edellä mainittujen automaattisten keinojen käyttämistä ja ennen markkinointiviestien, räätälöidyn sisällön ja mainosten lähettämistä.

Katso lisätietoja valintamahdollisuuksistasi tämän yleisen tietosuojailmoituksen kohdasta ”Oikeutesi ja vaihtoehtosi”.

Koska vielä ei ole yksimielisyyttä siitä, miten yritysten tulisi reagoida verkkoselaimiin perustuviin, jäljityksen estäviin (do-not-track, DNT) mekanismeihin, Mastercard ei vastaa tällä hetkellä verkkoselaimiin perustuviin DNT-signaaleihin. Lisätietoa verkkoselainten jäljityssignaaleista ja DNT:stä löytyy verkkosivulta http://www.allaboutdnt.com.

Henkilötiedot, joita keräämme, kun haet meiltä työpaikkaa

Jos haet Mastercardilta työpaikkaa, saatamme kerätä tiettyjä henkilötietoja Career-sivustollamme tekemistäsi työhakemuksista. Näitä tietoja ovat esimerkiksi yhteystietosi (mukaan lukien nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero), työhistoria, CV, suosittelijoidesi yhteistiedot ja mitkä tahansa muut henkilötiedot, joita päätät lähettää hakemuksesi yhteydessä.

Henkilötiedot, joita keräämme liittyen liikesuhteeseemme rahoituslaitoksen, kauppiaan tai muun Mastercardin kumppanin kanssa

Saatamme kerätä henkilötietoja henkilöiltä, jotka työskentelevät liikekumppaneidemme palveluksessa (mukaan lukien rahoituslaitokset, kauppiaat, asiakkaat, toimittajat, palveluntarjoajat ja muut kumppanit). Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimi, tehtävänimike, organisaation osasto ja nimi, työsähköposti ja -postiosoite, työpuhelinnumero, vastaukset turvakysymyksiin, salasanat ja muut tunnukset. Saatamme käyttää näitä tietoja tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen suoraan rahoituslaitoksille, yritysasiakkaille, kauppiaille, asiakkaille ja kumppaneille; liikesuhteidemme ja taloudellisen raportointimme hallinnoimiseen; franchise-toiminnan kehittämiseen ja eheyden varmistamiseen; markkinointiin ja sovellettavien lakien noudattamiseen sekä kirjanpito-, tilintarkastus- ja laskutustarkoituksiin.

Näytä yhteenveto

2.Kuinka saatamme käyttää henkilötietojasi

Saatamme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Maksutapahtumiesi käsittely.
  • Petoksilta ja muilta oikeudellisilta tai tietosuojariskeiltä suojautuminen ja niiden torjuminen.
  • Osapuolia yhdistävien palvelujen ja riidanratkaisupalvelujen tarjoaminen osana Open Banking -ratkaisuja .
  • Mastercardin, rahoituslaitosten, kauppiaiden ja kumppaneiden tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen ja niihin liittyvä viestintä.
  • Räätälöityjen palveluiden ja suositusten tarjoaminen sinulle.
  • Liiketoimintamme harjoittaminen, arvioiminen ja kehittäminen, mukaan lukien anonymisointi ja analytiikka.
  • Työhakemuksesi käsitteleminen.
  • Muut tarkoitukset, joista ilmoitamme erikseen keräyshetkellä tai jotka lainsäädäntö muuten sallii tai edellyttää.
  • Anonymisoidun ja yhdistetyn tiedon luominen ja hyödyntäminen katsauksissa joita käytetään Mastercardin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden neuvomiseksi kulutusmalleista, petoksista ja muista trandeistä.
  • Käytämme henkilötietojasi oppiaksemme lisää sinusta, mukaan lukien mieltymyksistäsi tai muista ominaisuuksistasi. Käsittelemme näitä päätelmiä henkilötietoina siltä osin kuin soveltuva lainsäädäntö niin edellyttää.

Jos soveltuva lainsäädäntö niin edellyttää, käytämme henkilötietojasi ainoastaan suostumuksellasi; siinä määrin kuin on tarpeen tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi sinulle; noudattaaksemme lakisääteistä velvollisuutta tai jos niiden käyttö perustuu oikeutettuun ja ensisijaiseen etuun.

Saatamme käyttää sinua koskevia Henkilötietoja alla mainittuihin tarkoituksiin. Riippuen maasta jossa olet käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan silloin kun meillä on alla kuvatulla tavalla oikeudellinen peruste käsitellä tietoja.

Käsittelytoimenpide

Käsittelyn oikeudellinen peruste (siltä osin kuin soveltuva lainsäädäntö sitä edellyttää)

  • Maksutapahtumiesi käsittely (mukaan lukien vahvistukset, selvitykset ja takaisinveloitukset ja muut riidanratkaisuun liittyvät toimet)

Suurimmassa osassa tapauksista käsittelemme maksutapahtumiasi henkilötietojen käsittelijänä rekisterinpitäjinä toimivien rahoituslaitosten, kauppiaiden ja muiden kumppaneiden puolesta. Kun me toimimme henkilötietojen käsittelijänä, rekisterinpitäjät ovat vastuussa oikeudellisen perusteen varmistamisesta henkilötietojesi käsittelylle. Saat lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä näissä yhteyksissä kunkin osapuolen omasta tietosuojakäytännöstä.

Tietyissä yhteyksissä (kuten takaisinveloitusten osalta) saatamme käsitellä maksutapahtumiasi rekisterinpitäjänä, edellyttäen että:

  • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
  • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
  • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi.
  • Petoksilta, luvattomilta maksutapahtumilta, korvausvaatimuksilta ja muilta vastuilta suojeleminen ja niiden torjuminen, riskienhallinta ja franchise-toiminnan hallinta maksuverkostomme eheyden ja turvallisuuden osalta.

Kun käsittelemme henkilötietojasi petosten ehkäisemiseksi, saatamme toimia rekisterinpitäjänä tai henkilötietojen käsittelijänä. Kun toimimme rekisterinpitäjänä, käsittelymme perustuu seuraaviin oikeudellisiin perusteisiin:

  • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
  • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi; tai
  • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi petoksilta suojautumista ja riskienhallintaa varten.

Saat lisätietoja petosten ehkäisemisestä seurantatoimenpiteistämme tuetustumalla Fraud & Security Notice -ilmoitukseemme.

  • Osapuolten yhdistäminen ja riidanratkaisupalvelujen tarjoaminen osana Open Banking -ratkaisuja.

Suurimmassa osassa tapauksista tarjoamme Open Banking-ratkaisuja henkilötietojen käsittelijänä rekisterinpitäjinä toimivien palveluntarjoajien, kauppiaiden ja muiden kumppaneiden puolesta. Kun toimimme henkilötietojen käsittelijänä, rekisterinpitäjät ovat vastuussa oikeudellisen perusteen varmistamisesta henkilötietojesi käsittelylle. Saat lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä näissä yhteyksissä kunkin rekisterinpitäjän omasta tietosuojakäytännöstä.

Tietyissä rajallisissa tapauksissa käsittelemme rekisterinpitäjänä henkilötietojasi jotka on kerätty Open Banking -ratkaisujen yhteydessä, edellyttäen että:

  • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
  • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi; tai
  • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi sellaista tarkoitusta varten (esimerkiksi petosriskien havaitsemiseksi tai riitojen ratkaisemiseksi).
  • Saat lisätietoja Open Banking -toimenpiteistämme tutustumalla Open Banking Privacy Notice -ilmoitukseemme.

    • Meillä olevien tiliesi luominen ja hallinnoiminen, henkilöllisyytesi vahvistaminen, palveluidemme tarjoaminen ja tiedusteluihisi vastaaminen.
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi.
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi tiliesi luomiseksi ja hallinnoimiseksi, henkilöllisyytesi tunnistamiseksi sekä kyselyihisi vastaamiseksi.
    • Mastercardin, rahoituslaitosten, kauppiaiden ja kumppaneiden tuotteiden, palveluiden, tarjousten, ohjelmien ja kampanjoiden tarjoaminen, hallinnoiminen ja niihin liittyvä viestintä (mukaan lukien kilpailut, arpajaiset ja muut markkinointitoimet). Jos annat puhelinnumerosi, saatamme ottaa sinuun yhteyttä automaattisen soittojärjestelmän kautta, mikäli sovellettava laki sen sallii.
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi.
    • Asiakas-, toimittaja- ja palveluntarjoajasuhteiden hallinnoiminen, mukaan lukien yritystietohakemistojen luominen ja julkaiseminen (saattavat sisältää yritysyhteystietoja).
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu käyttää henkilötietojasi asiakas-, toimittaja- ja palveluntarjoajasuhteiden hallinnoimiseen.
    • Liiketoimintamme harjoittaminen, arvioiminen ja kehittäminen (mukaan lukien uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen); mainontamme tehokkuuden määrittäminen ja optimoiminen; tuotteidemme, palveluidemme, verkkosivujemme, mobiilisovellustemme ja minkä tahansa muun digitaalisten resurssiemme analysoiminen niiden toiminnallisuuden mahdollistamiseksi; sekä niiden asiakkaidemme kulutuslähestymistapojen anaylsointi jotka ovat kirjautuneet markkinointiohjelmaamme (kuten Priceless Specials) ohjelman tehokkuuden ymmärtämiseksi ja kehittämiseksi.
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamiseen, arvioimiseen ja kehittämiseen.
    • Tarkastuksiin, kirjanpitoon, tilintarkastukseen, laskutukseen, täsmäytykseen ja perintään liittyvät toimenpiteet
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi tarkastuksiin, laskutukseen, täsmäytyksiin ja perintään liittyvien toimenpiteiden suorittamiseksi.
    • Räätälöityjen palveluiden ja suositusten tarjoaminen sinulle. Saatamme esimerkiksi käyttää henkilötietojasi, kuten sähköpostiosoitettasi ja vuorovaikutustasi verkkosivustomme kanssa, analysoidaksemme mieltymyksiäsi, mielenkiinnonkohteitasi ja käyttäytymistäsi, jotta voisimme tarjota sinulle räätälöityä sisältöä ja kaikkein olennaisimpia tarjouksia, suosituksia ja sähköpostiviestejä koskien Mastercardin, rahoituslaitosten, kauppiaiden ja kumppaneiden tiettyjä tuotteita.
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi räätälöityjen palvelujen ja suositusten tarjoamiseksi.
    • Henkilötietojen anonymisoiminen ja anonyymejä tietoja sisältävien koottujen tietoraporttien laatiminen ja toimittaminen (mukaan lukien koosteet, analyysit, analyyttiset ja ennakoivat mallit ja säännöt sekä muut kootut raportit) antaaksemme rahoituslaitoksillemme, kauppiaillemme ja muille asiakkaillemme ja kumppaneille tietoja aiemmista ja mahdollisesti tulevista kulutuskäyttäytymismalleista, petoksista ja muista näihin tietoihin perustuvista näkemyksistä.
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi niiden anonymisoimiseksi sekä koottujen tietoraporttien laatimiseksi ja toimittamiseksi.
    • Kiinnostuksesi arvioiminen liittyen työskentelyyn Mastercardilla ja yhteyden ottaminen sinuun mahdolliseen työpaikkaan liittyen.
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi arvioidaksemme kiinnostustasi työskennellä meillä sekä ottaaksemme sinuun yhteyttä mahdolliseen työpaikkaan liittyen.
    • Käyttöehtojemme toimeenpaneminen tai laillisten oikeuksiemme määrittäminen, käyttäminen ja puolustaminen.
    • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi; tai
    • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi Käyttöehtojemme täytäntöönpanemiseksi ja laillisten oikeuksiemme määrittämiseksi, käyttämiseksi ja puolustamiseksi.
    • Sovellettavien lakien ja määräysten edellyttämällä tavalla, mukaan lukien asiakkaan tuntemisen periaateita, rahanpesunvastaisuutta, korruptionvastaisuutta ja pakotteiden tarkastamista koskevien vaatimusten täyttäminen, sekä sellaisen pyynnön täyttäminen, joka on peräisin oikeusprosessista, lainvalvontaviranomaiselta tai valtionviranomaiselta, jonka toimivallan piiriin Mastercard kuuluu tai esitetään kuuluvan.
    • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi sellaisen pyynnön täyttämiseen, joka on peräisin oikeusprosessista, lainvalvontaviranomaiselta tai valtionviranomaiselta.
    • Alan standardien ja omien käytäntöjemme noudattaminen.
    • Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön; tai
    • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvollisuuden tai muun sääntelyvelvoitteen täyttämiseksi; tai
    • Meillä tai kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käyttää henkilötietojasi alan standardien ja omien käytäntöjemme noudattamiseksi.
    • Muut tarkoitukset, joista annamme erillisen ilmoituksen keräyshetkellä.

    Voit tutustua olennaiseen tietosuojailmoitukseen henkilötietojesi keräämisen hetkellä.

    Siltä osin kuin soveltuva lainsäädäntö sitä edellyttää, me olemme suorittaneet tasapainotestin jossa arvioimme meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun perustuvaa henkilötietojesi käsittelyä varmistaaksemme, että sinun etusi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät syrjäytä meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettua etua. Voit ottaa meihin yhteyttä kuten on yksilöity kohdassa "Ota meihin yhteyttä”, jos haluat saada lisätietoja tasapainotestistämme.

    Me emme tee sinua koskevia päätöksiä, jotka perustuvat ainoastaan automaattiseen käsittelyyn ja joilla on oikeudellisia vaikutuksia tai muita vastaavia merkittäviä vaikutuksia sinuun, ellet nimenomaisesti suostu tällaiseen käsittelyyn tai ellei käsittely ole välttämätöntä sinun ja Mastercardin välisen sopimuksen solmimiseksi tai täytäntöönpanemiseksi tai ellei meillä ole lakisääteistä velvollisuutta käyttää henkilötietojasi tällä tavalla, esimerkiksi petosten ehkäisemiseksi.

    Jos annat meille toiseen henkilöön liittyviä tietoja tai materiaaleja, sinun on varmistettava, että tietojen jakaminen kanssamme ja niiden käyttäminen meidän toimestamme sinulle kuvaamallamme tavalla on sovellettavien lakien mukaista, joten sinun on esimerkiksi kerrottava kyseiselle henkilölle hänen henkilötietojensa käytöstä ja saatava hänen suostumuksensa, jos sovellettavat lait sitä vaativat.

    Näytä yhteenveto

    3. Kuinka jaamme henkilötietojasi

    Saatamme jakaa henkilötietojasi seuraavien kanssa:

    • Mastercardin pääkonttori Yhdysvalloissa, osakkuus- ja tytäryhtiömme ja muut Mastercard-konsernin yksiköt.
    • Puolestamme toimivat palveluntarjoajat.
    • Muut maksuekosysteemin toimijat, mukaan lukien rahoituslaitokset ja kauppiaat.
    • Muut Open Banking -ekosysteemin toimijat, mukaan lukien rahoituslaitokset, kauppiaat ja kolmannet osapuolet.
    • Kolmannet osapuolet petosten seurantaan ja torjuntaan liittyvissä tarkoituksissa tai muissa lainsäädännön edellyttämissä tarkoituksissa.
    •  Kolmannet osapuolet, joiden tarjoamia ominaisuuksia käytät tuotteidemme tai palveluidemme kanssa tai mikäli olet antanut siihen suostumuksesi.
    • Muut sovellettavan lain edellyttämät tahot tai liiketoimintamme tai omaisuutemme myynnin tai siirron yhteydessä.

    Emme luovuta sinusta keräämiämme henkilötietoja muutoin kuin tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa on kuvattu tai kuten tietojen keräyshetkellä sinulle on ilmoitettu tai ohjelmakohtaisessa tietosuojailmoituksessamme kuvattu. Emme myy sinusta kerättyjä henkilätietoja Kalifornian tietuosuojalaissa (Califonia Consumer Privacy Act) kuvatulla tavalla.

    Siirrämme henkilötietoja maailmanlaajuisesi Mastercard-konserniin sidoksissa olevien yhtiöiden välillä tämän yleisen tietosuojailmoituksen ehtojen mukaisesti tai muuten tietojen keräyshetkellä ilmoittamallamme tavalla. Jos olet ETA-alueella tai Sveitsissä, siirrämme henkilötietojasi noudattaen Mastercardia sitovia yritystä koskevia sääntöjä, jotka ovat saatavilla täältä..

    Saatamme jakaa henkilötietojasi myös seuraavasti:

    • Rahoituslaitosten ja muiden tahojen kanssa, jotka myöntävät maksukortteja ja kauppiaiden kanssa, jotta he voisivat käsitellä maksutapahtumia ja tehdä muita pyytämiäsi toimenpiteitä.
    • Tahojen kanssa, jotka tekevät yhteistyötä Mastercardin kanssa tai auttavat Mastercardia tarjoamaan tuotteitaan ja palveluitaan, mukaan lukien Open Banking -palvelut, petosten torjunta ja seuranta sekä kolmannen osapuolen tarjoamat tunnistuspalvelut, joilla maksutapahtumien ja maksunkäsittelyjärjestelmämme turvallisuus taataan.
    • Kolmansille osapuolille, joiden palveluntarjoajina toimimme ja joille annamme heidän puolestaan käsittelemiämme henkilötietoja.
    • Palveluntarjoajiemme kanssa, jotka suorittavat puolestamme palveluita tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa (tai sovellettavassa ohjelmakohtaisessa tietosuojailmoituksessa) kuvattuihin tarkoituksiin. Edellytämme sopimusehdoin, että nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja ainoastaan meidän ohjeidemme mukaisesti ja vain siinä määrin, kuin on tarpeen palveluiden suorittamiseksi puolestamme tai sovellettavan lain mukaisesti. Vaadimme heitä myös suojaamaan puolestamme käsiteltyjen henkilötietojen turvallisuuden ja luottamuksellisuuden ottamalla käyttöön asianmukaiset tekniset ja organisatoriset suojatoimet ja luottamuksellisuusvelvoitteet, jotka sitovat työntekijöitä, joilla on pääsy henkilötietoihin.
    • Muiden Kolmansien osapuolien kanssa, joiden tarjoamia ominaisuuksia (esimerkiksi kolmannen osapuolen evästeet, widgetit, yhteisöliitännäiset) on sisällytetty tuotteisiimme ja palveluihimme. Saat lisätietoja tutustumalla tämän yleisen tietosuojailmoitusken kohtaan 7 (”Toisille verkkosivustoille ohjaavat toiminnot ja linkit”).
    • Sosiaalisen median palveluntarjoajille kun asioit suoraan näiden palveluen kanssa. Saat lisätietoja tutustumalla tämän yleisen tietosuojailmoitusken kohtaan 7 (”Toisille verkkosivustoille ohjaavat toiminnot ja linkit”).
    • Kolmansien osapuolien kanssa, jos olet antanut siihen suostumuksesi.
    • Jos sovellettavassa lainsäädännössä tai oikeudellinen prosessi sitä edellyttää tai jos uskomme tietojen luovuttamisen olevan välttämätöntä henkilöiden elintärkeiden etujen suojelemiseksi, Käyttöehtojemme täytäntöönpanemiseksi, Mastercardin suojelemiseksi vahingolta tai taloudelliselta menetykseltä tai jos luovuttaminen on tarpeen epäillyn tai tapahtuneen vilpillisen tai laittoman toiminnan tutkimiseksi.
    • Jos myymme tai siirrämme liiketoimintamme tai omaisuutemme kokonaan tai osittain. Tällaisen myynnin tai siirron yhteydessä pyrimme kohtuullisin keinoin ohjeistamaan siirronsaajaa käyttämään meille antamiasi henkilötietoja yleisen tietosuojailmoituksemme mukaisella tavalla. Tällaisen myynnin tai siirron jälkeen voit ottaa yhteyttä tahoon, jolle henkilötietosi on siirretty, mikäli sinulla on kyseisten tietojen käyttöä koskevia kysymyksiä.

    Näytä yhteenveto

    4. Oikeutesi ja vaihtoehtosi

    Maastasi riippuen sinulla saattaa olla seuraavat oikeudet tai vaihtoehdot:

    • Voit kieltäytyä jostakin henkilötietojesi keruusta tai käytöstä, mukaan lukien evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttö, henkilötietojesi käyttö markkinointitarkoituksiin sekä henkilötietojesi anonymisointi tietojen analysoimista varten.
    • Voit tarkastella henkilötietojasi, oikaista niitä, rajoittaa tai vastustaa niiden käyttöä tai pyytää niiden poistamista tai anonymisointia.
    • Voit pyytää meille antamiesi henkilötietojen siirtämistä toiselle yritykselle.
    • Voit perua minkä tahansa antamasi suostumuksen.
    • Voit soveltuessa tehdä valituksen valvontaviranomaisellesi.

    JVoit käyttää oikeuksiasi Mastercardin ”My Data Center” -portaalissa. Voit myös lähettää pyynnön alla olevassa kohdassa ”Ota meihin yhteyttä” annettujen ohjeiden mukaisesti.

    Sinulla on tiettyjä oikeuksia hallussamme oleviin henkilötietoihisi liittyen sekä tiettyjä vaihtoehtoja sen suhteen, mitä henkilötietoja sinulta keräämme, kuinka niitä käytämme ja kuinka olemme sinuun yhteydessä.

    Jos olet Kaliforniassa, me emme kiellä, veloita eri hintoja tavaroista tai palveluista tai tarjoa erilaista laatutasoa jos päätät käyttää näitä oikeuksia, paitsi jos tavaran tai palvelun eri hinta- tai laatutaso on kohtuudella sidoksissa siihen tietoon jota saamme sinulta. Joissain tilanteissa emme välttämättä voi tarjota sinulle sitä tavaraa tai palvelua jonka olet pyytänyt jos päätät käyttää tiettyä oikeuttasi.

    Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

    • Voit olla antamatta henkilötietoja Mastercardille pidättäytymällä suorittamasta maksutapahtumia tai lähettämästä henkilötietoja suoraan meille. Kun keräämme sinulta henkilötietoja, ilmoitamme onko niiden antaminen välttämätöntä ja miksi, ja kerromme mitä seurauksia tietojen antamatta jättämisellä on. Jos et anna henkilötietojasi, et ehkä voi käyttää kaikkia Mastercardin tuotteita ja palveluita, emmekä ehkä pysty toimittamaan sinulle Mastercardin tuotteita ja palveluita, jos niiden toimittaminen edellyttää tietojen antamista tai jos meillä on lakisääteinen velvollisuus kerätä tietoja kyseisen tuotteen tai palvelun toimittamiseen liittyen.
    • Voit kieltää meitä keräämästä ja käyttämästä tiettyjä tietoja, joita sinusta kerätään automaattisesti, kun vierailet verkkosivustollamme tai käytät sovelluksiamme. Tietyillä lainkäyttöalueilla voit tehdä evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöä koskevan valinnan käyttämällä Mastercard-verkkosivustojen oikeassa alareunassa olevaa Cookie Consent -työkalua. Selaimesi saattaa ilmoittaa sinulle, kuinka voit saada ilmoituksen evästeistä ja kieltää tiettyjen evästetyyppien asettamisen laitteellesi. Huomaa, että ilman tiettyjä evästeitä et voi ehkä käyttää kaikkia verkkosivustojemme, sovelluksiemme ja verkkopalveluidemme ominaisuuksia.
    • Voit kieltää tietyt käyttötarkoitukset niille tiedoille, joita sinusta keräämme automaattisesti, kun vierailet kolmansien osapuolien verkkosivustoilla ja olet vuorovaikutuksessa mainoksiemme kanssa. Saatamme käyttää palveluntarjoajia esittääksemme mainoksia näillä kolmansien osapuolien verkkosivustoilla. Nämä mainokset saattavat olla räätälöityjä ja niitä voidaan esittää sellaisten tietojen perusteella, joita me ja kumppanimme olemme keränneet verkkosivustoiltamme ja sovelluksistamme. Näiden mainosten räätälöimiseksi ja esittämiseksi, jotkut palveluntarjoajamme ja kumppanimme saattavat lisäksi kerätä tietoja, jotka koskevat toimintaasi verkossa pidemmällä ajalla ja eri kolmansien osapuolien verkkosivuilla. Mastercardin mainoksissa on toisinaan kuvake, jonka kautta kuluttajat (i) saavat lisätietoja siitä, kuinka heidän tietojaan käytetään ja (ii) voivat tehdä heidän tietojensa käyttöä koskevia valintoja. Napsauta tästä tai, kun mahdollista, kohdennetussa mainoksessamme olevaa kuvaketta, saadaksesi lisätietoja mahdollisuudestasi kieltää tai rajoittaa selauskäyttäytymisesi käyttöä mainontatarkoituksiin.
    • Voit ilmoittaa meille, ettet halua saada meiltä markkinointisähköpostia napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa tilauksenkeskeytyslinkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla. Voit kieltäytyä vastaanottamasta Mastercardin markkinointisähköposteja myös napsauttamalla tästä.
    • Jos haluat kieltää henkilötietojesi anonymisoinnin tietojen analysointia varten, napsauta tästä.

    Riippuen siitä missä maassa olet, sinulla saattaa olla oikeus:

    • tarkastella hallussamme olevia henkilötietojasi ja saada niitä koskevia tietoja, päivittää ja korjata virheet henkilötiedoissasi, rajoittaa tai vastustaa henkilötietojesi käyttöä, pyytää soveltuvin osin tietojen anonymisointia tai poistamista, tai käyttää oikeuttasi tietojen siirrettävyyteen, jotta voit helposti siirtää henkilötietosi toiselle yritykselle. Lisäksi sinulla saattaa olla oikeus tehdä valitus asuinmaasi, työpaikkasi tai vahinkotapahtuman sijaintipaikan valvontaviranomaiselle.
    • koska tahansa ja maksutta perua suostumuksesi, jonka olet aiemmin meille antanut henkilötietojesi käsittelyä varten. Noudatamme toivettasi jatkossa, eikä sillä ole vaikutusta suostumuksen perumista edeltävän käsittelyn laillisuuteen.

    Voit kieltää henkilötietojesi tietyn käsittelyn esim. estosivustomme kautta .

    Paikallinen lainsäädäntä saattaa rajoittaa näitä oikeuksia tietyissä tilanteissa.

    Jos haluat päivittää asetuksiasi, voit pyytää meitä poistamaan tietosi postituslistoiltamme tai lähettää pyynnön käyttää sovellettavaan lakiin perustuvia oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä alla olevan kohdan ”Ota meihin yhteyttä” mukaisesti .

    Olemme kehittäneet Mastercardin ”My Data Center” -portaalin jotta voit käyttää oikeuksiasi.

    Mikäli emme täytä odotuksiasi henkilötietojesi käsittelyn suhteen tai haluat tehdä valituksen tietosuojakäytännöistämme, kerrothan asiasta meille, jotta saamme tilaisuuden korjata ongelman. Jotta voisimme käsitellä pyyntösi paremmin, kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti. Pyrimme tutustumaan ja vastaamaan kaikkiin valituksiin kohtuullisen ajan kuluessa ja sovellettavan lain mukaisesti.

    Saadaksesi lisätietoa APEC-sertifikaatista ja riidanratkaisun saatavuudesta, paina TRUSTe sinettiä.

    Näytä yhteenveto

    5. Tiedonsiirrot

    Mastercard on kansainvälinen yhtiö. Saatamme siirtää henkilötietojasi Yhdysvaltoihin ja muihin maihin, joissa ei ehkä ole samoja tietosuojalakeja kuin maassa, jossa alun perin annoit tiedot. Suojelemme kuitenkin henkilötietojasi tämän yleisen tietosuojailmoituksen mukaisesti tai kuten olemme sinulle muuten ilmoittaneet.

    Jos olet ETA-alueella tai Sveitsissä, noudatamme henkilötietojesi käsittelyssä yhtiötämme koskevia sitovia sääntöjä ja muita tiedonsiirtomekanismeja.

    Mastercardin tietosuojakäytännöt, jotka tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa on kuvattu, noudattavat APECin Cross Border Privacy Rules -järjestelmää. APECin CBPR-järjestelmä tarjoaa järjestöille viitekehyksen henkilötietojen suojaamista varten, siirrettäessä näitä osallistuvien APEC-talouksien välillä. Lisätietoja APEC-viitekehyksestä löytyy täältä.

    Mastercard on kansainvälinen yhtiö. Saatamme siirtää sinusta keräämiämme henkilötietoja oman maasi ulkopuolisille vastaanottajille, myös Yhdysvaltoihin, missä pääkonttorimme sijaitsee. Näissä maissa ei ehkä ole samankaltaisia tietosuojalakeja kuin maassa, jossa alun perin annoit tiedot. Jos siirrämme henkilötietojasi muihin maihin, suojelemme tietoja, kuten tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa on kuvattu, kuten tietojen keräyshetkellä sinulle on ilmoitettu tai ohjelmakohtaisessa tietosuojailmoituksessamme on kuvattu.

    Noudatamme sovellettavia lakisääteisiä vaatimuksia, jotka tarjoavat riittävät suojatoimet henkilötietojen siirtämiseen sijaintimaasi ulkopuolisiin maihin. Olemme laatineet ja ottaneet käyttöön yhtiötämme koskevat sitovat säännöt (Binding Corporate Rules, ”BCR”), joiden ETA-alueen tietosuojaviranomaiset ovat todenneet tarjoavan riittävän tietosuojan tason kansainvälisesti käsittelemillemme henkilötiedoille. Yhtiötämme koskevat sitovat säännöt on saatavilla täältä. Saatamme myös tarvittaessa siirtää henkilötietoja maihin, joille on annettu tietosuojan tason riittävyyttä koskevia päätöksiä; suojata henkilötietojen siirto kolmansille osapuolille sopimusperusteisin suojatoimin, kuten käyttämällä Euroopan komission vakiosopimuslausekkeita tai sovellettavan lain mukaisia vastineita tai tukeutua kolmannen osapuolen sertifikaattiin, joka osoittaa kolmannen osapuolen noudattavan EU:n ja Yhdysvaltain tai Sveitsin ja Yhdysvaltain välistä Privacy Shield Framework -ohjelmaa. Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevan kohdan “Ota meihin yhteyttä” mukaisesti, jos haluat lisätietoja suojatoimista, joita käytämme siirtäessämme henkilötietoja ETA-alueen ulkopuolelle.

    Lisäksi, Mastercardin tietosuojakäytännöt, jotka tässä yleisessä tietosuojailmoituksessa on kuvattu, noudattavat APECin Cross Border Privacy Rules -järjestelmää. APECin CBPR-järjestelmä tarjoaa järjestöille viitekehyksen henkilötietojen suojaamista varten, siirrettäessä näitä osallistuvien APEC-talouksien välillä. Lisätietoja APEC-viitekehyksestä löytyy täältä.

    Takaisin alkuun

    6. Kuinka suojelemme henkilötietojasi?

    Käytämme asianmukaisia suojatoimia suojellaksemme henkilötietojasi ja säilytämme niitä vain rajoitetun ajan.

    Henkilötietojesi suojaaminen on tärkeää Mastercardille. Olemme sitoutuneet suojelemaan keräämiämme tietoja. Käytämme kohtuullisia hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimia, jotka on suunniteltu suojelemaan antamiasi tai keräämiämme henkilötietoja vahingossa tapahtuvalta, laittomalta tai luvattomalta tuhoutumiselta, häviämiseltä, muuttamiselta, pääsyltä, luovuttamiselta tai käytöltä. Käytämme SSL-salausta useilla verkkosivustoillamme, joilta siirrämme tiettyjä henkilötietoja.

    Suoritamme myös toimenpiteitä henkilötietojesi poistamiseksi tai niiden säilyttämiseksi muodossa, josta sinua ei voida tunnistaa, kun tietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten niitä käsittelemme, ellei laki vaadi meitä säilyttämään näitä tietoja kauemmin. Säilytysaikaa määrittäessämme huomioimme erilaisia kriteereitä, kuten pyytämiesi tai sinulle toimitettujen tuotteiden ja palveluiden tyypin; välisemme suhteen laadun ja keston; mahdollisen uudelleen rekisteröitymisen tuotteitamme tai palveluitamme varten; vaikutuksen sinulle toimittamiimme palveluihin, jos poistamme joitain sinua koskevia tai sinulta saatuja tietoja; lain edellyttämät pakolliset säilytysajat sekä vanhentumisajan.

    Näytä yhteenveto

    7. Toisille verkkosivustoille ohjaavat toiminnot ja linkit

    Verkkosivumme saattaa sisältää linkkejä muille kolmansien osapuolien verkkosivuille, sosiaalisen median työkaluja, widgetejä tai yhteisöliitännäisiä, jotka mahdollistavat verkkosisällön kuten IP-osoitteen jakamisen kolmansien osapuolien ja sosiaalisen median palveluntarjoajien kanssa. Nämä sosiaalisen median palveluntarjoajat saattavat saada tietää vierailustasi vaikka et olisikaan kirjautunut sosiaalisen median tilillesi tai vaikka sinulla ei olisikaan tiliä kyseisesssä palvelussa. Siltä osin kuin Mastercard ei omista kyseisiä linkitettyjä verkkosivustoja joilla vierailet tai ominaisuuksia joita käytät, suosittelemme että tutustut kyseisten kolmansien osapuolien tietosuojailmoituksiin ja käytäntöihin.

    Verkkosivustoillamme saattaa olla linkkejä muille sinulle hyödyllisille verkkosivustoille. Verkkosivustollamme saattaa olla myös tiettyjä ominaisuuksia, joiden osalta teemme yhteistyötä muiden tahojen kanssa. Nämä tahot saattavat saada tiedon vierailustasi tai siitä käytätkö näitä ominaisuuksia. Nämä verkkosivustot ja ominaisuudet, joihin saattaa sisältyä sosiaalisia verkostoja ja paikannustyökaluja, toimivat erillään Mastercardista ja ne on selkeästi merkitty sellaisiksi. Niiltä osin kuin linkitetyt verkkosivustot ja ominaisuudet, joilla käyt tai joita käytät, eivät ole Mastercardin omistamia tai hallinnoimia, suosittelemme että tutustut niiden verkkosivujen tietosuojakäytäntöihin. Mastercard tarjoaa sinulle mahdollisuuden jakaa, linkittää tai mainita Mastercardin tuotteita ja palveluita koskevia asioita sosiaalisessa mediassa. Voit esimerkiksi ”tykätä” tarjouksesta Facebook-tilisi kautta tai ”twiitata” tarjouksen Twitterin kautta. Kun vierailet verkkosivulla jolla on sosiaalisen median painike, selaimesi muodostaa suoran yhteyden kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan kanssa, ja tiedot vierailustasi, mukaan lukein IP-osoite, siirretään sosiaalisen median palveluntarjoajalle.

    Voit myös halutessasi käyttää verkkosivustoillamme ominaisuuksia, joita voidaan käyttää muiden tahojen kautta, tai joiden osalta teemme yhteistyötä muiden tahojen kanssa, mutta jotka eivät muuten ole sidoksissa Mastercardiin. Näitä ominaisuuksia, paikannustyökalut mukaan lukien, operoivat kolmannet osapuolet, ja ne on selkeästi merkitty sellaisiksi. Sosiaalisen median palveluntarjoajat, kuten Facebook ja Twitter sekä nämä muut kolmannet osapuolet, ovat Mastercardista riippumattomia, ja heidän tietosuojaansa koskevat käytännöt saattavat erota Mastercardin omista käytännöistä. Tarkista heidän tietosuojailmoituksensa, ennen kuin käytät palveluita, ja tutustu sosiaalisen median tiliasetuksiin jos haluat ottaa tiettyjä ominaisuuksia.pois käytöstä.

    Näytä yhteenveto

    8. Lasten yksityisyydensuoja

    Mastercardin tuotteita ja palveluita ei ole suunnattu tai tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille.

    Mastercarding tuotteita ja palveluita ei ole suunnattu tai tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille. Mastercard saattaa kuitenkin kerätä henkilötietoja lapsista jotka ovat alle 16-vuotiaita heidän vanhemmaltaan tai huoltajaltaan kyseisen henkilön nimenomaisella suostumuksella.

    Näytä yhteenveto

    9. Tämän yleisen tietosuojailmoituksen päivitykset

    Tätä yleistä tietosuojailmoitusta saatetaan päivittää ajoittain, jotta se vastaisi tietosuojakäytännössämme tapahtuvia muutoksia.

    Tätä yleistä tietosuojailmoitusta saatetaan päivittää ajoittain, jotta se vastaisi henkilötietoja koskevissa käytännöissämme tapahtuvia muutoksia. Julkaisemme selkeän ilmoituksen asiaan kuuluvilla verkkosivustoilla, kun teemme merkittäviä tai oleellisia muutoksia yleiseen tietosuojailmoitukseemme ennen näiden voimaantuloa ja ilmoitamme viimeisimmän päivityspäivämäärän ilmoituksen yläosassa. Jos päivitämme yleistä tietosuojailmoitustamme, saatamme tietyissä tilanteissa pyytää suostumustasi.

    Näytä yhteenveto

    10. Ota meihin yhteyttä

    Voit lähettää meille ja tietosuojavastaavallemme sähköpostia osoitteeseen privacyanddataprotection@mastercard.comJos olet ETA-alueella tai Sveitsissä, rekisterinpitäjänä toimii Mastercard Europe SA, ja voit lähettää pyyntösi käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi "My Data Center" -portaalissa

    Jos sinulla on tätä yleistä tietosuojailmoitusta ja tietosuojakäytäntöjämme koskevia kysymyksiä, kommentteja tai valituksia, tai haluat päivittää tietosuoja-asetuksiasi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacyanddataprotection@mastercard.com tai kirjoita meille osoitteeseen:

    Global Privacy Office
    Mastercard International Incorporated
    2000 Purchase Street
    Purchase, New York 10577
    YHDYSVALLAT

    Jos olet ETA-alueella tai Sveitsissä, Mastercard Europe SA on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Voit lähettää pyyntösi käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi Mastercardin My Data Center” -portaalin kautta tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacyanddataprotection@mastercard.com tai kirjoittaa meille osoitteeseen:

    EEA Tietosuojavastaava (Data Protection Officer)
    Mastercard Europe SA
    Chaussée de Tervuren 198A
    B-1410 Waterloo
    Belgium

    Jos olet Brasiliassa, Mastercard Brasil Soluções de Pagamento Ltda. on taho joka on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Voit lähettää pyyntösi käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi Mastercardin ”My Data Center” -portaalin kautta tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseenprivacyanddataprotection@mastercard.com tai kirjoittaa meille osoitteeseen:

    Brazil Data Protection Officer
    Mastercard Brasil Soluções de Pagamento Ltda.
    Avenida das Nações Unidas, 14.171, 20º andar, Crystal Tower
    São Paulo/SP
    Brasil
    CEP 04794-000

    Mikäli sinulla on Mastercard-korttiasi ja ostoasi koskevia kysymyksiä, ota yhteyttä rahoituslaitokseesi tai kauppiaaseesi. Lisätietoja siitä, kuinka voit ottaa heihin yhteyttä, löytyy heidän verkkosivuiltaan.

    Näytä yhteenveto