Mastercard - Yleinen tietosuojakäytäntö

Voimaantulopäivä: 7. syyskuuta 2016

Mastercard International Incorporated ja sen tytäryhtiöt (yhteisnimitys Mastercard) kunnioittavat yksityisyyttäsi. Tässä yleisessä tietosuojakäytännössä kuvataan, millaisia tietoja kerätään, kuinka tietoja käytetään, keiden kanssa tietoja jaetaan sekä se, miten asiakas voi vaikuttaa tietojen käyttötapaan. Kerromme myös toimenpiteet, joiden avulla suojaamme tiedot sekä sen, kuinka voit ottaa meihin yhteyttä halutessasi lisätietoa tietosuojakäytännöistämme.

Mastercard-yhtiöt, jotka ovat vastuussa henkilötietojesi keräämisestä ja käyttämisestä tässä yleisessä tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin on ilmoitettu tämän asiakirjan kohdassa "Ota yhteyttä".

Tietosuojakäytäntömme voi vaihdella eri maiden mukaan. Käytäntömme noudattaa kunkin maan paikallisia käytäntöjä ja lakien asettamia vaatimuksia.

Kerättävät tiedot

Mastercard voi saada asiakasta koskevia tietoja monesta lähteestä.

Maksukorttitapahtumien käsittelijänä ja oheispalvelujen tarjoajana saamme haltuumme tiettyjä henkilötietoja asiakkaistamme rahoituslaitoksilta, kauppiailta ja muilta maksutapahtumiin liittyviltä tahoilta.

Tässä yhteydessä saamme maksukortin numeron, kauppiaan nimen ja sijainnin, päivämäärän sekä tapahtuman kokonaissumman. On tärkeää huomata, että emme tarvitse kortinhaltijan nimeä tai muita yhteystietoja käsitelläksemme maksutapahtumia

Voimme myös saada tietoja sinusta yhtiöiltä, jotka käyttävät tai helpottavat Mastercard-tuotteiden tai -palveluiden käyttöä, sekä julkisesti saatavilla olevista tietojärjestelmistä.

Voit lisäksi toimittaa meille tietoa suoraan useilla eri tavoilla, kuten (i) verkkosivustomme kautta, (ii) vastauksena markkinointi- tai muuhun viestintään, (iii) sosiaalisen median kautta, (iv) kirjautumalla Mastercard-tuotteen tai -palvelun käyttäjäksi, (v) osallistumalla tarjoukseen, ohjelmaan tai markkinointitapahtumaan, tai (vi) tai meidän kanssamme olevan tosiasiallisen tai mahdollisen liike- tai työsuhteen yhteydessä. Voit myös antaa suostumuksesi kolmansille osapuolille siihen, että he luovuttavat meille sinusta keräämiään tietoja.

Voimme saada sinusta tai sinä voit toimittaa meille seuraavia henkilötietoja:

  • Yhteystiedot (esimerkiksi nimi, posti- tai sähköpostiosoite ja puhelinnumero)
  • Liiketoiminnan yhteystiedot (esimerkiksi työnimike, osasto ja organisaation nimi)
  • Käyttäjänimi ja salasana
  • Maksutilin tiedot
  • Ystävien tai muiden henkilöiden yhteystiedot, joihin haluat meidän ottavan yhteyttä
  • Toimittamasi sisältö (kuten valokuvat, artikkelit ja kommentit)
  • Sosiaalisen median tai kolmansien osapuolten jäsenyyden välityksellä saatavilla saattamasi sisältö (kuten valokuvat, artikkelit ja kommentit)
  • Mobiililaitteen yksilöllinen tunniste
  • Sijaintitiedot
  • Muut tiedot (kuten ostoskäyttäytyminen ja mieltymykset, ensisijainen kieli, ikä, syntymäaika, sukupuoli ja siviilisääty)

Me, palveluntarjoajamme ja yhteistyökumppanimme keräävät joitain tietoja automaattisesti, esimerkiksi evästeiden (cookie) ja verkkojäljitteiden (web beacon) avulla, kun asiakas on tekemisissä mainostemme tai mobiiliapplikaatioiden kanssa, tai vierailee verkkosivustoillamme, sivuillamme tai muissa digitaalisissa resursseissamme. Näin kerättyjä tietoja ovat IP-osoite, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, edellinen verkkosivusto sekä digitaalisissa resursseissamme tehdyt toimet tai vuorovaikutus niiden kanssa. Eväste eli cookie on tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa tietokoneen kiintolevylle. Verkkojäljitettä (web beacon eli pikselikuva tai tyhjä-GIF) käytetään välittämään tietoa takaisin verkkopalvelimelle.

Voimme käyttää kolmannen osapuolen verkkoanalytiikkapalveluita verkkosivustollamme ja mobiiliapplikaatioissamme, kuten Adobe Omniture. Näitä palveluita hallinnoivat analytiikkapalveluntarjoajat käyttävät teknologioita, kuten evästeitä ja verkkojäljitteitä auttaakseen meitä analysoimaan kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustojamme ja applikaatioitamme.

Me, palveluntarjoajamme ja yhteistyökumppanimme keräävät myös tietoja toimistasi verkkosivustoillamme ja applikaatioissamme, jotta sinulle voitaisiin tarjota henkilökohtaisia kiinnostuksenkohteitasi vastaavaa sisältöä ja mainontaa. Tähän tarkoitukseen kerätyt tiedot voivat sisältää yksityiskohtia asioista, kuten tietyt sivut tai mainokset, joita olet katsonut verkkosivustoillamme ja toimet, joita teet verkkosivustoillamme ja applikaatioissamme.

Takaisin alkuun

Kuinka käytämme keräämiämme tietoja

Voimme käyttää keräämiämme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Maksutapahtumien käsittely, mukaan lukien vahvistus (authorization), selvitys (clearing), takaisinveloitukset (chargebacks) ja muut kiistoihin liittyvät toimet
  • Huijauksien ja luvattomien maksutapahtumien ehkäisy, vaatimukset ja muut vastuut sekä riskien hallinta ja franchising-laatu maksuverkkomme eheyden ja turvallisuuden suhteen
  • Meille olevien tiliesi luominen ja ylläpito sekä tiedusteluihisi vastaaminen
  • Mastercardin, sen kortinmyöntäjien, vastaanottajapalveluntarjoajien, kauppiaiden ja yhteystyökumppaneiden tuotteiden, palveluiden, tarjousten, ohjelmien ja markkinointitapahtumien tarjoaminen, hallinta sekä näihin liittyvä viestintä asiakkaan kanssa (mukaan lukien kilpailut, arvonnat ja muut markkinointitoimet)
  • Yritystietohakemistojen julkaisemiseen (jotka saattavat sisältää yritysyhteystietoja
  • Liiketoimintamme harjoittamiseen, arviointiin ja parantamiseen (mukaan lukien uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen; viestintämme hallinnointi; mainontamme tehokkuuden määrittäminen ja mainonnan optimisointi; tuotteidemme, palveluidemme, verkkosivustojemme, mobiiliapplikaatioidemme ja muiden digitaalisten resurssiemme analysointi; sekä kirjanpitoon, tilintarkastukseen, laskutukseen, tarkastuksiin ja perintätoimiin liittyvät toimet)
  • Henkilötietojen anonymisointi ja koottujen tietoraporttien, jotka sisältävät anonymisoitua tietoa (mukaan lukien rajoituksetta koosteet, analyysit, analyyttiset ja ennustavat mallit ja säännöt, sekä muut kootut raportit) laatiminen ja toimittaminen tarkoituksena neuvoa kortinmyöntäjiämme ja vastaanottajapalveluntarjoajiamme, kauppiaitamme ja muita asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme toteutuneista ja mahdollisista tulevista ostokäyttäytymismalleista, petoksista ja muista näistä tiedoista mahdollisesti saatavilla olevista oivalluksista.
  • Arvioimaan kiinnostustasi Mastercardille työskentelemiseen ja ottamaan sinuun yhteyttä mahdollisesta työsuhteesta Mastercardiin
  • Käyttöehtojemme tai muiden laillisten oikeuksiemme toteuttamiseen ja toimeenpanoon
  • Kuten soveltuvat lait tai säännökset voivat sitä edellyttää tai kuten oikeusprosessi saattaa edellyttää, tai mikäli sellainen valtiollinen laitos, jolla on, tai joka esittää että sillä on, toimivalta Mastercardiin tai johonkin siihen liittyvään yhteisöön nähden, sitä pyytää.
  • Alan standardien sekä omien käytäntöjemme noudattaminen

Voimme käyttää tietoja myös muilla tavoin. Tällöin julkaisemme erillisen tiedotteen aiheesta tietojen keräyshetkellä.

Takaisin alkuun

Jaettavat tiedot

Emme myy emmekä muilla tavoin luovuta asiakkailta kerättyjä henkilötietoja muutoin kuin tässä yleisessä tietosuojakäytännössä kuvatuilla tavoilla tai kuten sinulle muutoin ilmoitamme tiedon keräämisen yhteydessä

Voimme jakaa keräämiämme henkilötietoja meihin liittyvien yhteisöjen, rahoituslaitosten ja muiden maksukortteja myöntävien tai maksukorttitapahtumia käsittelevien laitosten kanssa sekä kauppiaiden kanssa. Voimme jakaa henkilötietoja maksutapahtumien käsittelemiseksi ja muiden pyytämiesi toimien toteuttamiseksi. Voimme myös jakaa henkilötietoja sellaisten yhteisöjen kanssa, jotka auttavat maksutapahtumien suojaamisessa petoksia vastaan, ja varmistaaksemme maksutapahtuman ja maksunkäsittelyjärjestelmämme turvallisuuden. Esimerkiksi tässä yhteydessä annamme tietoja rahoituslaitoksille heidän kortinhaltijoidensa maksutapahtumista, joita Mastercard käsittelee.

Voimme lisäksi jakaa suostumuksellasi henkilötietoja kolmansien osapuolien kanssa. Kun Mastercard toimii palveluntarjoajana kolmansille osapuolille, voimme toimittaa heille henkilötietoja, joita olemme kyseisten kolmansien osapuolten puolesta keränneet.

Voimme myös jakaa tietoja sellaisten palveluntarjoajien kanssa, jotka suorittavat palveluita puolestamme. Annamme näille palveluntarjoajille luvan käyttää tai luovuttaa tietoja ainoastaan sikäli kuin se on tarpeen meidän puolestamme tarjottavien palveluiden suorittamiseksi tai säädösvaatimusten noudattamiseksi. Vaadimme näitä palveluntarjoajia sitoutumaan suojelemaan niiden henkilötietojen, joita he puolestamme käsittelevät, yksityisyyttä ja turvallisuutta.

Mastercard luovuttaa henkilötietoja Mastercard-konserniin sidoksissa olevien yhtiöiden välillä tämän yleisen tietosuojakäytännön mukaisesti tai kuten muutoin ilmoitamme tietojen keräämisen yhteydessä (esim. ohjelmakohtaisessa tietosuojakäytännössä)

Voi verkkosivustoillamme valita käyttää tiettyjä ominaisuuksia, jotka ovat saatavilla muiden sellaisten palvelujentarjoajien välityksellä tai joita tarjoamme yhteistyössä muiden sellaisten palveluntarjoajien kanssa, mitkä eivät ole muuten sidoksissa Mastercardiin. Näitä toimintoja, kuten sosiaalisen verkostoituminen ja maantieteellisen paikantamisen työkalut, ylläpitävät kolmannet tahot, ja ne on selvästi merkitty tällaisiksi. Nämä kolmannet tahot voivat käyttää tai luovuttaa henkilötietoja omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Suosittelemme voimakkaasti tutustumaan tällaisten kolmansien osapuolen tietosuojakäytäntöihin, mikäli käytät näitä ominaisuuksia

Voimme luovuttaa tietojasi (i) lain tai oikeusprosessin niin vaatiessa, (ii) jos uskomme, että luovuttaminen on tarpeellista vahingon tai taloudellisen tappion estämiseksi, tai (iii) tapahtuneen tai epäillyn vilpin tai laittoman toiminnan tutkinnan yhteydessä.

Pidätämme oikeuden siirtää henkilötietoja siinä tapauksessa, että myymme tai siirrämme kaikki tai osan liiketoiminnastamme tai omaisuudestamme. Mikäli tällainen myynti tai siirto tapahtuu, ohjaamme tarvittavin keinoin luovutuksensaajan käyttämään antamiasi henkilötietoja tavalla, joka on yhdenmukainen yleisen tietosuojakäytäntömme kanssa. Tällaisen myynnin tai siirron tapahduttua voit ottaa yhteyttä

Takaisin alkuun

Oikeutesi ja valintasi

Sinulla on tiettyjä oikeuksia säilyttämiimme henkilötietoihin. Tarjoamme myös tiettyjä vaihtoehtoja sen suhteen, mitä tietoja sinusta keräämme, kuinka näitä tietoja käytetään ja kuinka sinuun voidaan ollaan yhteydessä.

Voit olla antamatta henkilötietojasi Mastercardille, mikäli et suorita maksutapahtumia. Voit myös olla toimittamatta meille suoraan henkilötietojasi. Tilanne on kuitenkin se, että mikäli et anna henkilötietojasi pyydettäessä, et välttämättä pysty hyötymään kaikista Mastercardin tuotteista ja palveluista, emmekä välttämättä pysty toimittamaan sinulle tietoja tuotteista, palveluista tai tarjouksista.

Voit halutessasi kieltää tiettyjen, sinusta automaattisesti verkkosivustoillamme vieraillessasi kerättävien tietojen keräämisen ja käytön. Tietyissä maissa, voit tehdä tämän valinnan käyttämällä Mastercard-verkkosivustojen oikeassa alareunassa olevaa Cookie Consent -työkalua. Verkkoselaimesi voi kertoa sinulle kuinka saat ilmoitukset ja kuinka voit estää tietynlaisten evästeiden vastaanoton. Voimme lisäksi antaa sinulle tietyillä Mastercard-verkkosivustoilla lisävaihtoehtoja evästeiden käytön suhteen. Huomaa kuitenkin, että ilman evästeitä et ehkä pysty käyttämään kaikkia verkkosivustojemme toimintoja tai online-palveluita.

Voit estää tietyt käyttötarkoitukset niille tiedoille, jota keräämme sinusta automaattisesti kun vierailet kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja olet vuorovaikutuksessa mainoksiemme kanssa. Voimme käyttää palveluntarjoajia näillä kolmansien osapuolten verkkosivustoilla olevien mainosten ylläpitämiseen. Nämä mainokset voivat olla kustomoituja ja niitä voidaan ylläpitää sellaisten tietojen perusteella, joita me (ja yhteistyökumppanimme) ovat keränneet verkkosivustoiltamme ja applikaatioistamme. Tämän lisäksi jotkut palveluntarjoajamme tai yhteistyökumppanimme voivat kerätä tietoja verkossa suorittamistasi toimista pidemmältä ajalta ja kolmansien osapuolten verkkosivustot kattaen, jotta he voivat kustomoida näitä mainoksia ja ylläpitää niitä. Mastercardin mainonta toimitetaan joskus ikonien avulla, jotka auttavat kuluttajia (i) oppimaan lisää siitä, kuinka heidän tietojansa käytetään ja (ii) tekemään niitä valintoja, joita heidän käytössään on heidän tietojensa käytön suhteen. Napsauta tästä, tai soveltuvissa tapauksissa, kohdennetun mainoksen ikonista, saadaksesi lisätietoja mahdollisuudestasi kieltää tai rajoittaa selainkäyttäytymisesi käyttöä verkkokäyttäytymiseen perustuvaan mainontaan.

Voit milloin tahansa ilmoittaa meille, ettet halua saada meiltä markkinointiviestejä sähköpostiisi napsauttamalla markkinointisähköpostissa olevaa tilauksenkeskeytyslinkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä kuvatulla tavalla. Voit myös estää Mastercardin markkinointisähköpostit napsauttamalla tästä.

Kuten yllä on mainittu, saatamme anonymisoida henkilötietoja tietoanalyysin suorittamiseksi. Jos haluat estää tällaisen anonymisoinnin, napsauta tästä.

Jos työnantajasi toimittaa henkilötietojasi Mastercardille, voit mahdollisesti vaikuttaa Mastercardin suorittamaan tietojen käyttöön tai tietojen julkistamiseen. Jos haluat lisätietoja tietojesi käytöstä tai muuttaa niitä, ota yhteyttä työnantajaasi.

Voit lain sallimissa puitteissa perua meille aiemmin antamasi suostumuksen tai vastustaa aiheellisin perustein henkilötietojesi käsittelyä. Noudatamme toiveitasi jatkossa. Joissain tapauksissa Mastercardille annetun henkilötietojen käyttöä tai tietojen luovuttamista koskevan suostumuksen peruminen tarkoittaa, että et voi hyödyntää tiettyjä Mastercardin tuotteita tai palveluita.

Sovellettavan lain mukaisesti, sinulla voi olla oikeus saada tieto siitä, että säilytämme henkilötietojasi, saada pääsy ja tiedot niistä henkilötiedoista, joita meillä on sinusta, saada kopio niistä henkilötiedoista, joita meillä on sinusta, päivittää ja korjata virheitä tiedoissa, vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja saada tiedot soveltuvin osin estettyä, anonymisoitua tai poistettua. Oikeus saada pääsy henkilötietoihin voi olla joissain tilanteissa rajallinen paikallisen lainsäädännön mukaan. Käyttääksesi näitä oikeuksia, ole yhteydessä meihin kuten jäljempänä on kuvattu.

Ota meihin yhteyttä jäljempänä kuvatulla tavalla, jos haluat päivittää toiveitasi poistaa tietosi postituslistoiltamme tai tehdä pyynnön saadaksesi pääsyn henkilötietoihisi, niiden päivittämiseksi, korjaamiseksi tai poistamiseksi.

Mikäli emme täytä odotuksiasi henkilötietojesi käsittelyssä tai mikäli haluat tehdä valituksen tietosuojakäytännöistämme, kerrothan siitä meille, sillä se antaa meille mahdollisuuden korjata ongelman. Voit olla meihin yhteydessä "Ota yhteyttä" -kohdassa olevia yhteystietoja käyttämällä. Jotta voimme paremmin vastata pyyntöösi, kuvaathan ongelman mahdollisimman kattavasti. Pyrimme tutustumaan ja vastaamaan kaikkiin valituksiin kohtuullisessa ajassa.

Takaisin alkuun

Kansainvälinen tietojen siirto

Voimme siirtää henkilötietoja muihin maihin kuin siihen, jossa tiedot on alunperin kerätty, mukaan lukien Yhdysvaltoihin. Näissä maissa ei välttämättä ole samoja tietosuojalakeja kuin maassa, jossa alunperin toimitit tiedot. Kun siirrämme henkilötietojasi toisiin maihin, suojaamme tiedot kuten kuvataan tässä yleisessä tietosuojakäytännössä on kuvattu tai kuten sinulle on muutoin ilmoitettu tiedon keräämisen yhteydessä (esimerkiksi ohjelmakohtaisessa tietosuojakäytännössä).

Mastercard on kansainvälinen yritys. Tarjotaksemme palvelujamme meidän on mahdollisesti siirrettävä henkilötietojasi useisiin maihin, mukaan lukien Yhdysvallat, jossa meillä on pääkonttorimme. Noudatamme soveltuvia oikeudellisia vaatimuksia, jotka tarjoavat riittävän suojan henkilötietojen siirtämiselle Euroopan talousalueen (ETA) tai Sveitsin ulkopuolelle.

Takaisin alkuun

Kuinka säilytämme ja suojaamme henkilötietoja

Henkilötietojesi suoja on tärkeää Mastercardille. Olemme sitoutuneet suojaamaan keräämäämme tietoa. Käytämme hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojaustoimenpiteitä, jotka on suunniteltu suojaamaan antamiasi tai keräämiämme henkilötietoja tahatonta, laitonta tai luvatonta tuhoutumista, katoamista muuttamista, pääsyä, julkistamista tai käyttöä vastaan. Käytämme SSL-salausta useilla verkkosivustoillamme, joilta siirrämme tiettyjä henkilötietoja.

Mastercard säilyttää henkilötietojasi vain niin kauan kuin on se tarpeellista niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten henkilötiedot on kerätty, ellei sovellettava laki muuta vaadi tai mahdollista. Suoritamme toimet henkilötietojen tuhoamiseksi tai niiden muuttamiseksi pysyvästi sellaiseen muotoon, että henkilöitä ei voida enää tunnistaa niiden perusteella, kun laki niin vaatii tai kun henkilötietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, mitä varten ne keräsimme.

Takaisin alkuun

Linkit muille sivustoille

Sivustoillamme voi olla linkkejä muille sinulle hyödyllisille sivustoille. Nämä sivustot toimivat erillään Mastercardista. Linkitetyillä sivuilla voi olla omat tietosuojatiedotteensa tai -käytäntönsä, joihin tutustumista suosittelemme voimakkaasti, jos vierailet millään linkitetyllä verkkosivustolla. Sikäli kun linkitetyt verkkosivustot eivät ole Mastercardin omistamia tai hallinnoimia, me emme ole vastuussa niiden sisällöstä, käytöstä tai niiden tietosuojakäytännöistä.

Takaisin alkuun

Yleisen tietosuojakäytäntömme päivitykset

Yleistä tietosuojakäytäntöämme päivitetään ajoittain ilman ennakkoilmoitusta, jotta se vastaa muutoksia henkilötietokäytännöissämme. Julkaisemme sivustollamme selkeän tiedotteen merkittävistä yleisen tietosuojakäytäntömme muutoksista. Tietosuojakäytännön yläreunassa on myös viimeisimmän päivityksen päivämäärä. Tietyissä tapauksissa saatamme hankkia suostumuksesi yleisen tietosuojakäytäntömme päivityksen yhteydessä.

Takaisin alkuun

Ota yhteyttä

Jos sinulla on yleistä tietosuojakäytäntöämme tai Mastercardin yksityisyyskäytäntöjä koskevia kysymyksiä tai kommentteja tai jos haluat meidän päivittävän toimittamiasi tietoja tai mieltymyksiäsi, napsauta tästä. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacyanddatausage@mastercard.com, tai voit lähettää kirjeen osoitteeseen:

Global Privacy Officer

Mastercard International Incorporated
2000 Purchase Street
Purchase, New York 10577
USA

Mikäli asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, Mastercard Europe SA saattaa olla henkilötietojasi käsittelevä taho. Mikäli asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacyanddatausage@mastercard.com, tai voit lähettää kirjeen osoitteeseen:

Global Privacy Officer

Mastercard Europe SA
Chaussée de Tervuren 198A
B-1410 Waterloo
Belgium

 

Takaisin alkuun