Postimyynnin turvallisuus

Internet luo uusia mahdollisuuksia kauppiaille tavaroiden ja palveluiden myymiseksi. Tavaroista ja palveluista maksetaan joka vuosi miljardeja euroa korteilla, eikä kauppias edes näe asiakasta tai kortilla. Mastercardin maksuprosessit ovat turvallisia, ja ne pienentävät korttipetosten riskejä ja tarjoavat kortinhaltijoille lisää turvallisuutta, kun ostoksia tehdään verkossa, postimyynnissä tai puhelimitse.

1 Estä petokset "näkymättömällä" kortilla.

 

Petosriski on mahdollinen posti-, puhelin- ja verkkotilausten yhteydessä, koska kauppias ei näe asiakasta eikä korttia. Yritys voi vähentää luvattomia transaktioita monin turvakeinoin.

Tarkista kortinhaltijan puhelinnumero.

Soita ennen tavaroiden lähettämistä asiakkaan antamaan puhelinnumeroon vahvistaaksesi transaktion. Huijarit pystyvät harvoin todistamaan antamiaan tietojaan oikeiksi, koska he tilaavat tavaroita sattumanvaraisesti eivätkä pidä kirjaa tilauksistaan.

Ole erittäin varovainen pikatoimitusten yhteydessä — ne voivat olla merkki luvattomasta transaktiosta.

Tarkista asiakkaan aikaisemmat tilaukset ja vertaa niitä kyseiseen tilaukseen.

2. Käytä CVC 2 -konvertointiohjelmaa

 

CVC 2 on kolminumeroinen koodi, joka löytyy Mastercard-korttisi kääntöpuolelta. Tällä turvatoimella varmistetaan, että ostajalla on käsissään kortti tapahtuman yhteydessä. Kauppiaat eivät saa tallentaa CVC-koodeja tai magnettijuovan tietoja.

Lisätietoja CVC 2:sta saat ottamalla yhteyttä pankkiisi tai palvelun tarjoajaasi.

3. Suojaa tapahtumat verkossa Mastercard SecureCode®-avaimella

Mastercard SecudeCode tekee verkkokaupasta turvallisemman sekä kauppiaille että asiakkaille, koska kortinhaltijat tarkastetaan joka tapahtuman yhteydessä. Mastercard SecureCode vähentää takaisinmaksuja ja rikkomuksia, lisäksi se antaa turvallisuuden tunteen sekä asiakkaille että kauppiaille, jotka tekevät sähköisiä transaktioita. Sillä tavalla edistetään verkkokaupankäyntiä ja vähennetään riskejä.

4. Mastercardin tietosuoja verkkosivustoille
 

Voit suojata yritystäsi ja asiakkaitasi hakkereita ja muita turvarikkomuksia vastaan osallistumalla Mastercardin verkkosivustojen tietosuojaa koskevaan ohjelmaan (Mastercard Site Data Protection Programme). Tämä ohjelma sisältää vaatimuksia, ohjeita ja työkaluja, jotka parantavat turvallisuutta etsimällä heikkouksia turvatoimissa ja verkkosivustojen konfiguroinnissa.